Det nordiske køkken – plantebaseret kost og sundhed – Rykkes frem til foråret 2025

Hvad skal vi spise?
Dato
1. april 2025
Start
00:00
Slut
Sted
Esbjerg Hovedbibliotek, Nørregade 19, 6700 Esbjerg

Tid:
Rykkes til foråret 2025.
Nærmere info om dato og tidspunkt kommer snarest.

Sted:
Esbjerg Hovedbibliotek, Nørregade 19, 6700

Pris:
140,- kr.

Pris studerende:
70- kr. mod fremvisning af gyldig legitimation

Foredragsholder:
Mette Borre, klinisk diætist fra Aarhus Universitetshospital

Hvad skal vi spise?
Der er mange myter og fordomme om, hvad der er godt at spise både for vores helbred og klima. Må man spise sukker og gluten? Skal man leve plantebaseret og undgå kød for at leve længe? Skal man faste eller spise mange små måltider? Må man overhovedet spise noget som helst?

I de helt nye kostråd fra 2023 (De Nordiske Næringsstofanbefalinger) er der lagt op til, at planteriget bør fylde mere på vores tallerken. Samtidig får kød – særligt fra de firbenede – kun en beskeden plads. Men hvad vil det sige at spise plantebaseret? Hvilke fødevarer gemmer sig i det nordiske spisekammer, som er gode for vores helbred? Og er det godt for alle at spise mere plantebaseret og mindre kød? Er der aldersgrupper eller patientgrupper, fx i forbindelse med knogleskørhed eller tarmproblemer, hvor det kan være uhensigtsmæssigt?

Bliv klogere på det nordiske køkken, de nye nordiske kostråd og sundhed med klinisk diætist Mette Borre fra Aarhus Universitetshospital.

Foredragsholder

Mette Borre, klinisk diætist fra Aarhus Universitetshospital