Din kurv er lige nu tom!
Forstå dit barns adfærd bedre og få veje til en hverdag med færre konflikter
Tid:
Mandag. 4/11/24, kl. 19.00 – 21.00.
Sted:
Esbjerg Hovedbibliotek, Nørregade 19, 6700
Pris:
95,- kr. (Prisen inkluderer en sodavand, kaffe/te og lidt sødt til ganen)
Pris studerende:
47,50- kr. mod fremvisning af gyldig legitimation
Foredragsholder:
Tina Brandt, familierådgiver, forfatter og pædagoisk konsulent. Måske har du hørt Tina i Radio4 programmet “Hjælp jeg er forælder”, hvor Tina sammen med andre gode kræfter har givet råd om alt fra familieliv, konflikter, måltider, familiepolitik, bedsteforældre og ikke mindst til samarbejdet mellem forældre og daginstitution og skole.
Sidste tilmledingsfrist:
Mandag. 21/10/24
Vi elsker vores børn. Det gør vi bestemt. Men nogle gange kan det føles som om livet med børn er noget, der skal overleves, frem for at leves.
Vores hverdag ligner ikke den, de andre har på instagram, og ofte føles det som om vores barn er det eneste der ikke VIL i institution eller dagpleje om morgenen og det eneste der ikke VIL hjem om eftermiddagen.
Vi føler os utilstrækkelige og forkerte. Vi læser så meget om at vi skal sætte grænser, men aner ikke hvad det egentlig betyder. Vi kommer til at sige ja – hvor vi egentlig mest har lyst til at sige nej. Men der bliver så meget ballade, når vi siger nej.
Så kommer vi til at sige ja til mere end vi egentlig kan stå inde for og så taber vi både hovedet og sutten.
Vi har læst at børn ikke har godt af skældud, men hvad skal vi så gøre, når de ikke hører efter?
Hvorfor skal jeg sige de samme ting så mange gange? Hvorfor viser mit barn hverken respekt eller taknemmelighed? Jeg er ind imellem SÅ træt, men det er som om mit barn bare skruer op for kravene. Hvorfor vil hun ikke lege selv? Hvorfor er der altid så mange konflikter ved måltidet? Og kan hun da ikke forstå at jeg har brug for en pause?
Kom og hør hvordan du både kan passe på dig selv, dit barn og måske endda dit parforhold.
Få tips og tricks til bedre at forstå hvordan (små) mennesker fungerer, og til at sætte dine grænser så ingen lider overlast.
Der bliver ingen quick-fixes eller “sådan skal du bare gøre”. Der er ikke noget bare her. Det er ind imellem svært at være menneske. Men jeg er sikker på at alle får noget med hjem. Om ikke andet, så den forløsende følelse af ikke at være alene.
Børn gør det bedste de kan med det de har med sig. Måske gælder det også forældre?
Jeg tager udgangspunkt i Louise Klinges forskning, som bla. hviler på psykologerne Edward Deci og Richard Ryans selvbestemmelsesteori, som i næsten 50 år empirisk har undersøgt, hvad der motiverer os mennesker og får os til at trives.
Derudover henter jeg min viden fra hjerneforskning og tilknytningsteori jf. John Bowlby og Mary Ainsworth. I danmark især formidlet af psykologerne Susan Hart og Rikke Yde Tordrup. I mine mangeårige erfaringer med arbejdet med børn og familier har jeg afsæt i hvad vi kalder det nye børnesyn bla. beskrevet af familieterapeut og grundlægger af Kempler instituttet, Jesper Juul.
Arrangementet afholdes i samarbejde med Esbjerg Kommunes Biblioteker